LaTeX
Billede i header, sammen med alm header tekst
01. marts 2007 af
Gonso (Slettet)
Hey... ny udfordring.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=289216
I det sidste indlæg i denne tråd, kan det ses hvordan jeg har fået et billede til at ligge i sidehovedet på hver side (efter indhold).
Nu vil jeg så gerne have den alm. header også ;-)
Altså så jeg har mit billede helt øverst, og lige under det, skal den alm. header være med afsnit og det underafsnit der nu er på pågældende side.
Nogen der er LaTeX nørd nok til at fikse sådan en sag? ;-)
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=289216
I det sidste indlæg i denne tråd, kan det ses hvordan jeg har fået et billede til at ligge i sidehovedet på hver side (efter indhold).
Nu vil jeg så gerne have den alm. header også ;-)
Altså så jeg har mit billede helt øverst, og lige under det, skal den alm. header være med afsnit og det underafsnit der nu er på pågældende side.
Nogen der er LaTeX nørd nok til at fikse sådan en sag? ;-)
Svar #1
01. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Det lyder underligt ;-) Umiddelbart lyder det som noget, der ikke bliver specielt kønt.
Jeg har aldrig selv prøvet det der, men kun lavet vandmærker med tekst eller billede; aldrig begge dele samtidig, og ikke i sidehovedet! Nedenstående er det kode jeg engang skrev, men om det er noget du kan bruge, ved jeg ikke -- og jeg orker heller ikke at rette i det, så det eventuelt opfylder det du ønsker (det må du selv prøve).
% Definerer farven ``farve'', der bruges i vandmærkerne nedenfor.
\definecolor{farve}{gray}{.90}
% Forskellige vandmærker.
\makeatletter
ewcommand\baggrunda{%
\AddToShipoutPicture*{%
% Den stjernede version gør, at vandmærket ikke automatisk sættes på samtlige sider.
\AtPageUpperLeft{%
\setlength\@tempdima{\oddsidemargin+\textwidth+1in}
\setlength\@tempdimb{1in+\headheight+\headsep+\textheight+%
\footskip+\topmargin}
\put(\LenToUnit{\@tempdima},\LenToUnit{-\@tempdimb}){%
\makebox[0pt][r]{esizebox{3cm}{!}{%
otatebox{0}{\textsf{\textbf{\color{farve}Noget \dots}}}}}
}
}
}
}
ewcommand\baggrundb{%
\AddToShipoutPicture*{%
\AtTextCenter{%
\makebox(0,0)[c]{esizebox{\textwidth}{!}{%
otatebox{45}{\textsf{\textbf{\color{farve}Noget \dots}}}}}
}
}
}
ewsavebox\mads
\savebox\mads{\includegraphics[width=148mm,height=210mm,%
keepaspectratio]{segla1s}}% Her indsættes figuren segla1s.eps.
ewlength\madss
\setlength\madss{\heightof{\usebox{\mads}}+\depthof{\usebox{\mads}}}
ewcommand\baggrundc{\AddToShipoutPicture*{
\put(\LenToUnit{\paperwidth},\LenToUnit{\paperheight}){%
\makebox[0pt][r]{aisebox{-\madss}{\usebox{\mads}}}
}
}
}
\makeatother
(Nu må vi håbe at forummet ikke ``spiser'' halvdelen af koden!)
Ellers kan du prøve at skrive til DK-TUGs mailingliste (søg på Google!).
Det lyder underligt ;-) Umiddelbart lyder det som noget, der ikke bliver specielt kønt.
Jeg har aldrig selv prøvet det der, men kun lavet vandmærker med tekst eller billede; aldrig begge dele samtidig, og ikke i sidehovedet! Nedenstående er det kode jeg engang skrev, men om det er noget du kan bruge, ved jeg ikke -- og jeg orker heller ikke at rette i det, så det eventuelt opfylder det du ønsker (det må du selv prøve).
% Definerer farven ``farve'', der bruges i vandmærkerne nedenfor.
\definecolor{farve}{gray}{.90}
% Forskellige vandmærker.
\makeatletter
ewcommand\baggrunda{%
\AddToShipoutPicture*{%
% Den stjernede version gør, at vandmærket ikke automatisk sættes på samtlige sider.
\AtPageUpperLeft{%
\setlength\@tempdima{\oddsidemargin+\textwidth+1in}
\setlength\@tempdimb{1in+\headheight+\headsep+\textheight+%
\footskip+\topmargin}
\put(\LenToUnit{\@tempdima},\LenToUnit{-\@tempdimb}){%
\makebox[0pt][r]{esizebox{3cm}{!}{%
otatebox{0}{\textsf{\textbf{\color{farve}Noget \dots}}}}}
}
}
}
}
ewcommand\baggrundb{%
\AddToShipoutPicture*{%
\AtTextCenter{%
\makebox(0,0)[c]{esizebox{\textwidth}{!}{%
otatebox{45}{\textsf{\textbf{\color{farve}Noget \dots}}}}}
}
}
}
ewsavebox\mads
\savebox\mads{\includegraphics[width=148mm,height=210mm,%
keepaspectratio]{segla1s}}% Her indsættes figuren segla1s.eps.
ewlength\madss
\setlength\madss{\heightof{\usebox{\mads}}+\depthof{\usebox{\mads}}}
ewcommand\baggrundc{\AddToShipoutPicture*{
\put(\LenToUnit{\paperwidth},\LenToUnit{\paperheight}){%
\makebox[0pt][r]{aisebox{-\madss}{\usebox{\mads}}}
}
}
}
\makeatother
(Nu må vi håbe at forummet ikke ``spiser'' halvdelen af koden!)
Ellers kan du prøve at skrive til DK-TUGs mailingliste (søg på Google!).
Svar #2
01. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#1:
De steder der starter med
ew
skal starte med
\ n e w
uden mellemrum. Der mangler med andre ord ``\ n'' (igen uden mellemrum) foran.
De steder der starter med
ew
skal starte med
\ n e w
uden mellemrum. Der mangler med andre ord ``\ n'' (igen uden mellemrum) foran.
Skriv et svar til: Billede i header, sammen med alm header tekst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
