Matematik

ligning

24. marts 2004 af Jolly (Slettet)
hej, hvordan løser man den her opgave?

x^5=37

hvis jeg dividere 37 med 5 får jeg:7,4

men 7,4^5 er ikke 37 :-/

ved at gange op / gætte mig frem, har jeg fået et resultat X = 2,06

Men ved ikke hvordan jeg løser ligningen ellers..

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2004 af D@niel (Slettet)

Hmm, det er lidt svært at skrive her men;

5^kvadratrod(37)

Håber du forstår hvad jeg mener.. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2004 af D@niel (Slettet)


5 /'''''''''''''''
\\ /
\\/ 37

Svar #3
24. marts 2004 af Jolly (Slettet)

kvadratrod 37 = 6,08

5^6,08 = 17772,05...

Det passer altså ikke, for det skal jo gi' 37....



Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2004 af Sofia (Slettet)

Den skal tage den femte rod af 37 altså X = 37^(1/5)

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2004 af Sofia (Slettet)

Den skal tage = du skal tage

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2004 af Sofia (Slettet)

Prøv at forestille dig at der havde stået X^2 = 37 og tænkt på hvad du så ville have gjort... Byt så det ud med et 5 tal...

Svar #7
24. marts 2004 af Jolly (Slettet)

TAKKER! :)

dvs i den her opgave skal man tage en syvende rod:

3*x^7=147
x^7=147-3
x^7=144
x=144^(1/7)
x=2,03

??


Svar #8
24. marts 2004 af Jolly (Slettet)

i den opgave "x^2 =37"
vil jeg tage kvadratroden af 37..
Men i det andet tilfælde hvor det er 5 og 7 der er i ^
er det meget sværere...

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. marts 2004 af D@niel (Slettet)

#7:

Nej den er gal... Du skal ikke minuse med 3 men dividre med 3 - ellers er den god nok..

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. marts 2004 af D@niel (Slettet)

*dividere

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. marts 2004 af Sofia (Slettet)

Når du tager kvardraten roden af et tal (fx 37) tager du faktisk den anden rod (ligesom jeg skriver at du skal tage den femte rod når der står X^5) Når du tager kvardratroden af et tal er det det samme som at opløfte tallet i 1/2 (prøv selv: ex Kvardratroden af 16 = 16^(1/2))

Svar #12
24. marts 2004 af Jolly (Slettet)

Tak for hjælpen Daniel og sofia! :)

#9 Hvorfor skal man dividere?
3*x^7=147

Skal man ikke trække 3 på begge sider af lighedstegnet? For der står jo ik noget gange foran 3?

... men det giver det rigtige resultat hvis man dividerer. Men jeg forstår bare ikke hvorfor man må dividere :-?

#11 ja, nu forstår jeg det. Tak!



Brugbart svar (0)

Svar #13
24. marts 2004 af sontas (Slettet)

Det modsatte af at gange er at dividere. Du er interesseret i at fjerne 3, og der står * imellem, derfor skal du dividere.

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.