Matematik
mærkeligt!
04. marts 2007 af
Liiinee (Slettet)
Funktionerne f og g er givet ved:
f(x)= 2x - 3 og g(x) = 2kvrod. x + 4
Bestem en forskrift for (fog)(x); husk at angive Dm(fog)
Angiv derefter f´(x), g´(x) og (fog)´(x)
Jeg har så sagt, at:
(fog)(x) = f(g(x)) = f(2 kvrod. x + 4) = 2·(2 kvrod. x + 4) - 3 = (4 kvrod. x +4) -3
f(x)= 2x - 3 f´(x) = 2
g(x) = 2 kvrod. x +4 g´(x) = 1/ kvrod. x +4
(fog)(x)= 2/kvrod. x +4
-----Men hvad er Dm(fog)-----
f(x)= 2x - 3 og g(x) = 2kvrod. x + 4
Bestem en forskrift for (fog)(x); husk at angive Dm(fog)
Angiv derefter f´(x), g´(x) og (fog)´(x)
Jeg har så sagt, at:
(fog)(x) = f(g(x)) = f(2 kvrod. x + 4) = 2·(2 kvrod. x + 4) - 3 = (4 kvrod. x +4) -3
f(x)= 2x - 3 f´(x) = 2
g(x) = 2 kvrod. x +4 g´(x) = 1/ kvrod. x +4
(fog)(x)= 2/kvrod. x +4
-----Men hvad er Dm(fog)-----
Svar #1
04. marts 2007 af sigmund (Slettet)
I det reelle tallegeme (tror jeg det hedder) kan man ikke tage kvadratrod af noget negativt. Derfor må du kræve, at det under kvadratroden ikke er negativt, dvs. større end eller lig 0. Ud fra dette opskrives definitionsmængden for (f o g).
Skriv et svar til: mærkeligt!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
