Matematik
BMI udregning (hjælp!!)
04. marts 2007 af
abola (Slettet)
Hej. Jeg har virkelig brug for noget hjælp til denne opgave:
Angiv et udtryk for højden h som funktion af b (BMI) og vægten m. En mand vejer 83 kg. Brug nu udtrykket til at finde det interval indenfor hvilket hans højde skal ligge, for at hans BMI ligger i normalområdet.
<18,5 = undervægtig
18,5 - 24,9 = normalvægtig
25,0 - 29,9 = overvægtig
>30,0 = svær overvægtig
Håber virkelig der er en eller anden der kan hjælpe mig
Angiv et udtryk for højden h som funktion af b (BMI) og vægten m. En mand vejer 83 kg. Brug nu udtrykket til at finde det interval indenfor hvilket hans højde skal ligge, for at hans BMI ligger i normalområdet.
<18,5 = undervægtig
18,5 - 24,9 = normalvægtig
25,0 - 29,9 = overvægtig
>30,0 = svær overvægtig
Håber virkelig der er en eller anden der kan hjælpe mig
Svar #1
04. marts 2007 af ibibib (Slettet)
Du mangler jo at skrive de oplysninger som du får i opgaven...
Svar #2
04. marts 2007 af Kaspergn (Slettet)
BMI bliver regnet ud fra vægten i kg divideret med højden i meter i anden altså kg/m^2
så når manden vejer 83 kg, og dine ydre grænser for normalvægt i BMI er 18,5 og 24,9, så er det
så man begynder at sætte de værdier ind man kender, da det kun er højden man ikke kender.
18,5 = 83 / (h^2) <=> h^2 = 83 / 18,5 <=> h = kvdr(83/18,5) = ca. 2,12 meter høj
h = kvdr(83/24,9) = ca. 1,83 meter høj
så interval fra [ 1,826 ; 2,118 ]
håber du kunne bruge det
så når manden vejer 83 kg, og dine ydre grænser for normalvægt i BMI er 18,5 og 24,9, så er det
så man begynder at sætte de værdier ind man kender, da det kun er højden man ikke kender.
18,5 = 83 / (h^2) <=> h^2 = 83 / 18,5 <=> h = kvdr(83/18,5) = ca. 2,12 meter høj
h = kvdr(83/24,9) = ca. 1,83 meter høj
så interval fra [ 1,826 ; 2,118 ]
håber du kunne bruge det
Skriv et svar til: BMI udregning (hjælp!!)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
