Matematik
Hvor mange procent ??
05. marts 2007 af
La Gioconda (Slettet)
I vedproducerende skovbrug er langsigtet planlægning nødvendig, idet fx en bøg fældes, når den er 90-120 år. I en redegørelse fra 1983 skriver skovstyrelsen til miljøministeriet, at arealet af de private bøgeskove er aftaget siden 1930'erne. Styrelsen forventer, at dette areal i fremtiden vil blive reduceret med 0,9% pr. år, hvis udviklingen fra årene før 1983 fortsætter.
I det følgende antages, at skovstyrelsens forudsigelse holder.
-Hvor mange procent vil arealet af private bøgeskove være reduceret med i år 2083 sammenlignet med arealet i 1983?
-I hvilket år vil arealet af private bøgeskove være halvt så stort som i 1983?
I det følgende antages, at skovstyrelsens forudsigelse holder.
-Hvor mange procent vil arealet af private bøgeskove være reduceret med i år 2083 sammenlignet med arealet i 1983?
-I hvilket år vil arealet af private bøgeskove være halvt så stort som i 1983?
Svar #2
05. marts 2007 af dnadan (Slettet)
Tænk på renteformlen:
Kn=K0*(1+r)^n
her er r=0,9/100
K0=ukendt(men den er heller ikke nødvendig for opgaven, så denne kalder vi bare k(for konstant))
Kn kalder vi nu for f(x), og n for x, thi vi ikke skal forveksle det alt for meget med penge..:
f(x)=k*(1-0,9/100)^x
a) findes ved (1-0,9/100)^(2083-1983)
b) findes ved T½=ln(1/2)/ln(a), hvor a er (1-0,9/100), dette årstal lægges nu til 1983...
Kn=K0*(1+r)^n
her er r=0,9/100
K0=ukendt(men den er heller ikke nødvendig for opgaven, så denne kalder vi bare k(for konstant))
Kn kalder vi nu for f(x), og n for x, thi vi ikke skal forveksle det alt for meget med penge..:
f(x)=k*(1-0,9/100)^x
a) findes ved (1-0,9/100)^(2083-1983)
b) findes ved T½=ln(1/2)/ln(a), hvor a er (1-0,9/100), dette årstal lægges nu til 1983...
Svar #3
05. marts 2007 af La Gioconda (Slettet)
b)
Når jeg dividerer ln(½) med ln(a) får jeg 0,100... er det et årstal eller???
Når jeg dividerer ln(½) med ln(a) får jeg 0,100... er det et årstal eller???
Svar #4
05. marts 2007 af La Gioconda (Slettet)
Hov, jeg får selvfølgelig 76,67 år.
Og så skulle det pludses med 1983? 1983+76,67=2060.
Jeg synes det virker ret fornuftigt, tusind tak for hjælpen.
Og så skulle det pludses med 1983? 1983+76,67=2060.
Jeg synes det virker ret fornuftigt, tusind tak for hjælpen.
Skriv et svar til: Hvor mange procent ??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
