Tysk
En der kan rette... Haster
06. marts 2007 af
Sislo (Slettet)
Den skal afleveres tirsdag... så jeg ville blive super glad hvis der var nogen der kunne hjælpe...
Den Danske version...
Hartmut Holmes.
Privatdetektiven Hartmut Müller er en broder til (= von) Helmut Müller, men han er ikke så kendt eller dygtig som sin broder. Hartmut har været i England, hvor han besøgte Sherlock Holmes og lærte en masse. Nu har han købt et forstørrelsesglas. Det kostede 791 €, men det var ikke dyrt, mener Hartmut, fordi forstørrelsesglasset bliver nyttigt, når han skal opklare en forbrydelse.
En dag (= Eines Tages (gen.)) fandt man liget af (= von + dat.) en pige i (= in + dat.) en slagterbutik. Hartmut undersøgte liget med (= mit + dat.) forstørrelsesglasset. Det (altså liget, ikke glasset (skal også oversættes)) havde 83 dybe stiksår, og Müller blev eftertænksom, mens han studerede den døde pige. Så sagde han: ”Pigen blev myrdet med (= mit + dat,) et maskingevær, og morderen var en englænder med (= mit + dat.) briller og en plet på (= auf + dat.) skjorten. Han har været soldat i Afrika, og han har haft to eller tre koner, tror jeg.”
Politimændene blev glade, da de hørte, hvad Müller fortalte. ”Ham (= Den = et tysk ord) finder vi snart,” sagde kommissær Haube, mens slagtermester Langmesser smilede lettet. Han vidste, hvem morderen var.
Min version:
Hartmut Holmes.
Der Privatdetektiv Hartmut Müller ist einen Bruder von Helmut Müller, aber er ist nicht so bekannt oder tüchtig als seinem Bruder. Hartmut ist in England gewesen, wo er Sherlock Holmes besuchte und eine Menge lernte. Jetzt hat er ein Vergrßërungsglas gekauft. Es kostet 791 €, aber es war nicht teuer, meint Hartmut, weil das Vergrßërungsglas nützlich wird, wenn er ein Verbrechen aufklären muss.
Eines Tag fand man die Leiche von einem Mädchen in einem Metzger. Hartmut suchte das Leiche mit dem Vergrßërungsglas unter. Es (also die Leiche, nicht das Vergrßërungsglas) hatte 83 tiefe Steckwunden, und Müller wurde nachdenklich, während er das verstorben Mädchen studierten. Dann sagte er: „Das Mädchen wurde mit ein Maschinengevwehr ermordet, und der Mörder war einen Engländer mit Brille und einen Pleck auf das Hemd. Er ist Soldat in Afrika gewesen, und er hat zwei oder drei Frauen gehabt, glaube ich.“
Die Polizeibeamtenen wurde froh, wenn sie hörten, was Müller Erzahltet. „Den finden wir bald,“ sagte Kommissar Haube, wæhrend Metzgermeister Langmesser leichtet lächelt. Er wusste, wer der Mörder war.
Den Danske version...
Hartmut Holmes.
Privatdetektiven Hartmut Müller er en broder til (= von) Helmut Müller, men han er ikke så kendt eller dygtig som sin broder. Hartmut har været i England, hvor han besøgte Sherlock Holmes og lærte en masse. Nu har han købt et forstørrelsesglas. Det kostede 791 €, men det var ikke dyrt, mener Hartmut, fordi forstørrelsesglasset bliver nyttigt, når han skal opklare en forbrydelse.
En dag (= Eines Tages (gen.)) fandt man liget af (= von + dat.) en pige i (= in + dat.) en slagterbutik. Hartmut undersøgte liget med (= mit + dat.) forstørrelsesglasset. Det (altså liget, ikke glasset (skal også oversættes)) havde 83 dybe stiksår, og Müller blev eftertænksom, mens han studerede den døde pige. Så sagde han: ”Pigen blev myrdet med (= mit + dat,) et maskingevær, og morderen var en englænder med (= mit + dat.) briller og en plet på (= auf + dat.) skjorten. Han har været soldat i Afrika, og han har haft to eller tre koner, tror jeg.”
Politimændene blev glade, da de hørte, hvad Müller fortalte. ”Ham (= Den = et tysk ord) finder vi snart,” sagde kommissær Haube, mens slagtermester Langmesser smilede lettet. Han vidste, hvem morderen var.
Min version:
Hartmut Holmes.
Der Privatdetektiv Hartmut Müller ist einen Bruder von Helmut Müller, aber er ist nicht so bekannt oder tüchtig als seinem Bruder. Hartmut ist in England gewesen, wo er Sherlock Holmes besuchte und eine Menge lernte. Jetzt hat er ein Vergrßërungsglas gekauft. Es kostet 791 €, aber es war nicht teuer, meint Hartmut, weil das Vergrßërungsglas nützlich wird, wenn er ein Verbrechen aufklären muss.
Eines Tag fand man die Leiche von einem Mädchen in einem Metzger. Hartmut suchte das Leiche mit dem Vergrßërungsglas unter. Es (also die Leiche, nicht das Vergrßërungsglas) hatte 83 tiefe Steckwunden, und Müller wurde nachdenklich, während er das verstorben Mädchen studierten. Dann sagte er: „Das Mädchen wurde mit ein Maschinengevwehr ermordet, und der Mörder war einen Engländer mit Brille und einen Pleck auf das Hemd. Er ist Soldat in Afrika gewesen, und er hat zwei oder drei Frauen gehabt, glaube ich.“
Die Polizeibeamtenen wurde froh, wenn sie hörten, was Müller Erzahltet. „Den finden wir bald,“ sagte Kommissar Haube, wæhrend Metzgermeister Langmesser leichtet lächelt. Er wusste, wer der Mörder war.
Skriv et svar til: En der kan rette... Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
