Matematik

Partiel integration

07. marts 2007 af rexden1
Hejsa,

Jeg studser lidt over denne opgave:
int(sin(x)*cos(x))

Jeg bruger partiel integration:

f(x) = sin(x) f´(x)=cos(x)
g(x) = cos(x) G(x)=sin(x)

int(f(x)g(x))=f(x)G(x)-int(f´(x)G(x))

jeg indsætter:

sin(x)sin(x)-int(cos(x)sin(x))

sin(x)^2 -

Og her går jeg i står, hvordan integere jeg
int(cos(x)sin(x)) ??



Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2007 af Waterhouse (Slettet)

Brug substitution, med t=sin(x), da det giver dt=cos(x)dx.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Der gælder, at



Det vil sige, at



Altså er



op til en konstant.

Svar #3
07. marts 2007 af rexden1

hvor pokker kommer 2 tallet fra ? det du sætter ud foran integral tegnet ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Prøv nu lige at se godt på den midterste ligning! Det er _meget_ simpelt.

Skriv et svar til: Partiel integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.