Matematik

Hjælp det haster. - Formler og ligninger

08. marts 2007 af 47cille00 (Slettet)
Jeg har lidt problemen med en enkel matematikopg.

Opgaven lyder:
En bestemt type glas har udvendig form som en cylinder med højden h og grundfladeradius r. Det indre fa glasset har form som en kegle med højden h og grundfladeraduis r. Glasset skal kunne rumme 1dm^3

Bestem h som funtkion af r?

Glassets udvendige overflade O består af cylinderens krumme overflade og bund.

Bestem en forskrift for O som funktion af r?

Håber der er en der vil hjælpe med.

Svar #1
08. marts 2007 af 47cille00 (Slettet)

Håber der er en der vil hjælpe med= Håber at der er en der vil hjælpe mig!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2007 af mathon

V=(1/3)*h*pi*r^2

(3V)/(pi*r^2)=h

h = (3*V/pi)*r^(-2)

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2007 af sigmund (Slettet)

a) For volumen af en kegle, se http://mathworld.wolfram.com/Cone.html . Du sætter volumen lig 1 dm³, og isolerer så h i formlen.

b) Cylinderens overflade findes ved at gange omkredsen med højden. Til dette skal lægges arealet af bunden (arealet af en cirkel). Til sidst kan du sætte udtrykket fra a) ind for h, og få overfladearealet som funktion af r.

Svar #4
08. marts 2007 af 47cille00 (Slettet)

Dvs. 1=1/3*pi*r^2*h.

Men det går helt galt når jeg skal isolere h

Gider i hjælpe igen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2007 af mathon

h = (3*V/pi)*r^(-2)

Ov = h*2*pi*r + pi*r^2


Ov(r) = (3*V/pi)*r^(-2)*2*pi*r + pi*r^2


Ov(r) = 6*V*r^(-1) + pi*r^2

Skriv et svar til: Hjælp det haster. - Formler og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.