Matematik

Binære tal

09. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Hvordan lægger man to binære tal sammen?
Fx 101 + 111 = ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Søg og du skal finde! Der er masser af sider om dette emne.

Svar #2
09. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Ja, jeg har søgt, men der står intet om addition.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2007 af rasmus_n (Slettet)

Hvis du er nogenlunde til engelsk er der en god og grundig gennemgang her:
http://en.wikipedia.org/wiki/Binary_addition#Addition

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2007 af mathon

101 + 111 = 1100

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Jeg vil ikke gå så langt som til at skrive at du lyver, men sandt er det på ingen mulig måde!

Søg efter ``Adding Binary Numbers'' på Google, og der kommer masser af sider om emnet. Blandt andet på

http://courses.cs.vt.edu/csonline/NumberSystems/Lessons/AddingTwoBinaryNumbers/index.html

er det et eksempel.

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2007 af Fyhring (Slettet)

Du kunne evt. Skrive det om til det normale 10-talssystem og regne det ud og så omskrive det til totalssystemet igen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2007 af apandersen (Slettet)

jeg er enig med #5.

101+111=1100

11
101
111
---
1100
---
---


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts 2007 af apandersen (Slettet)

Hov, den viser det ikke helt som jeg gerne ille have den til. Læg tallene sammen ciffer for ciffer fra højre, og sæt én i mente og skriv 0 hver gang du når 2. Sæt én i mente og skriv 1 hver gang du når 3.

Skriv et svar til: Binære tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.