Matematik
Parallelle tangenter
10. marts 2007 af
Leah (Slettet)
Halløj,
jeg har fået oplyst en funktion med en bestemt forskrift.
Grafen for f har så to tangenter, som er parallelle med linjen i ligningen y = 12x
Hvordan beregner jeg koordinatsættet til røringspunktet for hver af de to tangenter?
Vil bare høre fremgangsmåden
på forhånd tak! (:
jeg har fået oplyst en funktion med en bestemt forskrift.
Grafen for f har så to tangenter, som er parallelle med linjen i ligningen y = 12x
Hvordan beregner jeg koordinatsættet til røringspunktet for hver af de to tangenter?
Vil bare høre fremgangsmåden
på forhånd tak! (:
Svar #2
10. marts 2007 af Leah (Slettet)
Ja, det har jeg.
Vil bare gerne have fremgangsmåden.. derfor jeg ikke har skrevet de konkrete oplysninger (:
Vil bare gerne have fremgangsmåden.. derfor jeg ikke har skrevet de konkrete oplysninger (:
Svar #3
10. marts 2007 af Jerslev (Slettet)
#2: Ah okay. Du differentierer f. f'(x) angiver hældningen på tangenten i punktet (x,f(x)). Du ved, at parallelle linjer har samme hældning. Altså skal du sætte f'(x)=12 og udregne x. Umiddelbart vil jeg mene, at f nok er af 3. grad, da du skal have to tangenter. Herefter har du de to x-værdier for de to tangenter - du udregner f(x) for disse og så kan du finde forskriften for tangenterne og udregne skæringspunktet.
Jeg håber ikke, det er ligeså forvirrende at læse, som jeg synes, det var at skrive.
Jeg håber ikke, det er ligeså forvirrende at læse, som jeg synes, det var at skrive.
Skriv et svar til: Parallelle tangenter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
