Matematik
Beregning af c-værdien i funktion
10. marts 2007 af
GuffeHamSelv (Slettet)
Hejsa, jeg har et stykke, som jeg tror i vil finde let, men jeg kan dælme ikke lige greje den så det passer. opgaven lyder:
"funktionen f er givet ved forskriften:
f(x) = 0,5x^2 - 3x + k
Beregn værdien af k, når det oplyses, at diskriminanten i ligningen f(x) = 0 har værdien 3"
jeg har jo a b og d kan jeg regne ud. Er det så ikke bare at sige
3= -3^2 - 4 * 0,5 * x
og så løse den. Synes bar ikke jeg kan få det til at passe. Nogen som kan hjælpe mig? På forhånd tak!
"funktionen f er givet ved forskriften:
f(x) = 0,5x^2 - 3x + k
Beregn værdien af k, når det oplyses, at diskriminanten i ligningen f(x) = 0 har værdien 3"
jeg har jo a b og d kan jeg regne ud. Er det så ikke bare at sige
3= -3^2 - 4 * 0,5 * x
og så løse den. Synes bar ikke jeg kan få det til at passe. Nogen som kan hjælpe mig? På forhånd tak!
Svar #1
10. marts 2007 af Romulus (Slettet)
jo, metoden er god nok.
3 = (-3)^2 - 4*1/2*x
-6 = -2x
x = 3
3 = (-3)^2 - 4*1/2*x
-6 = -2x
x = 3
Skriv et svar til: Beregning af c-værdien i funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
