Matematik

Reducer come on help...

11. marts 2007 af LiseKirstine (Slettet)
prøvet et indlæg mere nu har jeg lavet det jeg kan tvivler på det er korekt men tag et kig og give mig nogle råd så vil min dag være redet.
http://peecee.dk/?id=33660
har virkelig brug for alt den hjælp jeg kan få

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2007 af apandersen (Slettet)

a) korrekt

b) Du har jo stort set løst den. Bemærk at de to a-værdier går ud med hinanden. Tilbage er bare 4-2-2=0.

c) Fejl i tredje linje. Du skifter fortegn på andet led for to-tallet. (2x-2)=2x-2 - ikke 2x+2.

d) Gang henholdsvis 4 og 3 ind i parenteserne og ophæv derefter alle parenteser, idet du skifter fortegn på alle led hvis der står minus foran. Så samler du alle led med x, alle led med y og alle led uden noget og ser hvad det giver.

e) Gang først (x-1) og (y+1) sammen og skriv en parentes om. Gang derefter 5 ind i parentesen. Derefter ophæver du alle patenteser og samler ledende. Bemærk: (a-b)(c+b)=(ac+ab-bc-b^2).

f) Gang (2a-4) sammen med (a-b). Ophæv derefter alle parenteser og saml ledene. Bemærk: (2a-4)(a-b)=(2a^2-2ab-4a+4b).

Skriv igen hvis du stadig er i tvivl.

Svar #2
11. marts 2007 af LiseKirstine (Slettet)

Så har jeg gjort min bedste men:
ved d'eren skal jeg så gange 4 og 3 ind i alle paranteserne?? eller bare det ene led til sidst, og ved e'eren gik jeg i stå vil du hjælpe mig videre???
http://peecee.dk/?id=33668

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2007 af apandersen (Slettet)

a) korrekt

b) korrekt

c) Du har rettet fejlen i tredje linje. Men fejlen er jo blevet slæbt videre til de næste linjer. Det skal du også lige rette. -2+2 giver da ikke 4, det giver da 0.

d) Nej, du skal gange 4 ind i (x+y) og 3 ind i (2x+y). Husk altid at gange betyder mere end plus. Derfor skal der ganges ind i parenteserne først og derefter ophæver du parenteserne og samler ledene.

e) (x-1)(y+1)5=(xy+x-y-1)5=(5xy+5x-5y-5). Du har ganget parenteserne forkert sammen. Indsæt ovenstående og ophæv parenteserne og saml ledende.

f) korrekt

Prøv c,d og e igen og skriv igen. Husk altid at reduceringsopgaver handler om følgende:

1) Gang faktorer i leddende sammen (dvs. gang parenteser sammen og gang tal ind i parenteser)
2) Ophæv parenteser
3) Saml ledende.

Svar #4
11. marts 2007 af LiseKirstine (Slettet)

Så har jeg prøvet igen http://peecee.dk/?id=33711


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2007 af apandersen (Slettet)

Flot :-)

a) korrekt
b) korrekt
c) korrekt
d) korrekt
e) Du har glemt at gange (xy+x-y-1) med 5 i linje to. Fejlen er rettet i linje tre og frem. Du mangler derfor bare at tilføje det fem-tal i linje to. Ellers korrekt.
f) korrekt

Svar #6
11. marts 2007 af LiseKirstine (Slettet)

tusind tak for hjælpen det sætter jeg stor pris på

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2007 af apandersen (Slettet)

Det var så lidt

Skriv et svar til: Reducer come on help...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.