Matematik
opg. med potens og kvadratrødder
11. marts 2007 af
vans (Slettet)
er der nogle der vil hjælpe mig til at løse nogle af følgende stykker:
1) (1/3)^5 / (-3/2)^6 =
2) 2a^3*3a^9*(4a)^3 =
3) 12.-rod af a^3b^4 * 3.rod af a^2b^3
d)((a^-4)^-3 + (a^3)^2 *(a^2)^-3)) / ((a^4)^2 - a^6*a^-4)
c) (3. rod af 3*3^2)/(kvadratrod af 3^3 * 3^5)
håber på hjælp!
1) (1/3)^5 / (-3/2)^6 =
2) 2a^3*3a^9*(4a)^3 =
3) 12.-rod af a^3b^4 * 3.rod af a^2b^3
d)((a^-4)^-3 + (a^3)^2 *(a^2)^-3)) / ((a^4)^2 - a^6*a^-4)
c) (3. rod af 3*3^2)/(kvadratrod af 3^3 * 3^5)
håber på hjælp!
Svar #1
11. marts 2007 af Lurch (Slettet)
et par brugbare regneregler
a^b * a^c = a^(b+c)
a^b / a^c = a^(b-c)
(a*b)^c = (a^c)*(b^c)
den n'te rod af a : n.rod(a) = a^(1/n)
a^b * a^c = a^(b+c)
a^b / a^c = a^(b-c)
(a*b)^c = (a^c)*(b^c)
den n'te rod af a : n.rod(a) = a^(1/n)
Skriv et svar til: opg. med potens og kvadratrødder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
