Generelt
DP Opgave
11. marts 2007 af
DanielPetersen (Slettet)
Bevis at 72 går op i ethvert tal af formen
(9^n) + 63
hvor n tilhører de naturlige tal.
(9^n) + 63
hvor n tilhører de naturlige tal.
Svar #1
11. marts 2007 af Madsst (Slettet)
( 9^n + 63 )/72 = 1 + (9^n-2)/8
Ved hjælp af binomialformlen kan 9^(n-2)=(8+1)^k
findes som en en som hvor 8 er faktor i hvert led. Derfor kan divideres igennem med 8 i hvert led.
Ved hjælp af binomialformlen kan 9^(n-2)=(8+1)^k
findes som en en som hvor 8 er faktor i hvert led. Derfor kan divideres igennem med 8 i hvert led.
Skriv et svar til: DP Opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
