Matematik

Matematisk Analyse

11. marts 2007 af feilodul (Slettet)
Nogle der kan hjælpe mig med at vise hvorfor man ikke kan finde differentialkvotienten i 0 for
x |-> sqr(x^2)
ved hjælp af Kædereglen s. 142 http://home.imf.au.dk/matetp/mat11/nyesider.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2007 af Madsst (Slettet)

df/dx=2x/sqrt(x^2), så du får 0 i nævneren hvilket ikke er tilladt.

Svar #2
11. marts 2007 af feilodul (Slettet)

Det var også hvad jeg kom frem til, men min aflevering blev ikke godkendt, da "kædereglen ikke udtaler sig om denne situation" som der stod.. ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2007 af Madsst (Slettet)

#2 Nåh, det forstår jeg heller ikke... Du må nok have fat i en af de tunge drenge :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2007 af sheaf (Slettet)

Af den enkle årsag, at funktionen f(y)=sqrt(y) ikke er differentiabel i y=0. Centralt for kontinuitets- og differentiabilitetsbegreberne er begrebet åben omegn. Domænet for f indeholder ingen åben omegn om y=0 og differentiabilitet i dette punkt restringerer udelukkende til differentiabilitet fra højre.

Læs mere i #23 i:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=127331

Skriv et svar til: Matematisk Analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.