Kemi
alkoholen? til fremstilling af ester
11. marts 2007 af
Zakladin (Slettet)
Hej, jeg sidder her med den sidste opgave som jeg ikke ved hvordan jeg skal gribe an.
1,255g af esteren CH3CH(OH)COOR blandes med 100,0 mL 0,3402 M NaOH-opløsning. derefter koges blandingen og der sker forsæbning. Efter forsæbningen titreres der med 23,35 mL 1,002M saltsyre.
Jeg skal så finde hvilken alkohol der blev anvendt til fremstillingen af esteren i syntesetrinet CH3CH(OH)CN+ROH-->CH3CH(OH)COOH
Jeg er helt blank :(
1,255g af esteren CH3CH(OH)COOR blandes med 100,0 mL 0,3402 M NaOH-opløsning. derefter koges blandingen og der sker forsæbning. Efter forsæbningen titreres der med 23,35 mL 1,002M saltsyre.
Jeg skal så finde hvilken alkohol der blev anvendt til fremstillingen af esteren i syntesetrinet CH3CH(OH)CN+ROH-->CH3CH(OH)COOH
Jeg er helt blank :(
Svar #1
12. marts 2007 af Zakladin (Slettet)
ok jeg har fundet ud af hvordan det skal gøres... hvis der sidder andre derude, som også gik i panik da de så denne opgave så kan fortælle hvordan den skal laves.
1. Find stofmængden for NaOH og HCL ( n=c*V )
2. eftersom de reagere 1 - 1, så skal HCL mængden trækkes fra NaOH ( n(NaOH)-n(HCL) ), på den måde fås n for esteren.
3. molarmassen for CH3CH(OH)COOR skal så trækkes fra molarmassen for esteren, så fik jeg 28.
4. løs så ligningen CnH2n+1=28 (hvor n er de ubekendte og + 1 fordi det er en alkyl gruppe), du skulle så få n=2
5. sæt 2 ind på n's plads og du får C2H5, som vil svare til at alkoholen er CH3CH2 :)
1. Find stofmængden for NaOH og HCL ( n=c*V )
2. eftersom de reagere 1 - 1, så skal HCL mængden trækkes fra NaOH ( n(NaOH)-n(HCL) ), på den måde fås n for esteren.
3. molarmassen for CH3CH(OH)COOR skal så trækkes fra molarmassen for esteren, så fik jeg 28.
4. løs så ligningen CnH2n+1=28 (hvor n er de ubekendte og + 1 fordi det er en alkyl gruppe), du skulle så få n=2
5. sæt 2 ind på n's plads og du får C2H5, som vil svare til at alkoholen er CH3CH2 :)
Skriv et svar til: alkoholen? til fremstilling af ester
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
