Matematik
funktion
11. marts 2007 af
tullerpigen (Slettet)
en funktion er givet ved: f(x)=kvadratrod(2x+3)
a)bestem en ligning for den tangent til grafen for f, hvis røringspunkt P har førstekoordinaten 3.
røringspunktet P, tangentens skæringspunkt Q med første aksen samt punktet R(3,0) danner en trekant.
b)beregn sider og vinkler i trekanten PQR.
c)beregn trekantens areal
a)bestem en ligning for den tangent til grafen for f, hvis røringspunkt P har førstekoordinaten 3.
røringspunktet P, tangentens skæringspunkt Q med første aksen samt punktet R(3,0) danner en trekant.
b)beregn sider og vinkler i trekanten PQR.
c)beregn trekantens areal
Svar #1
11. marts 2007 af dnadan (Slettet)
hældningen for tangenten findes ved:
f'(3) mens punktet er (3;f(3)) ud fra dette kan du finde tangetens ligning
løs:
f(x)=t(x), hvor t(x)= tangentens ligning for punktet P, løs t(x)=0 for punktet Q
Find dernæst længerne på alle sider i trekanten og arbejde så videre med cosinusrelationen..
c) Her benytter du din sinus areal formel, som står i din formelsamling..
f'(3) mens punktet er (3;f(3)) ud fra dette kan du finde tangetens ligning
løs:
f(x)=t(x), hvor t(x)= tangentens ligning for punktet P, løs t(x)=0 for punktet Q
Find dernæst længerne på alle sider i trekanten og arbejde så videre med cosinusrelationen..
c) Her benytter du din sinus areal formel, som står i din formelsamling..
Skriv et svar til: funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
