Matematik

Forskel på integraler

12. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Hvornår bruger man double-integraler og tripel-integraler og singel-integraler? Er der ikke et simpelt eksempel

Svar #1
12. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Hvorfor er der ingen, der hjælper mig ?-

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2007 af Darwin (Slettet)

Volume = SSSdxdydz = SSf(x,y)dxdy, hvor z=f(x,y)

Areal = SSdxdy = Sf(x)dx, hvor y=f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2007 af Madsst (Slettet)

Et dobbelt integrale er en volume, da et integrale er et areal. Man bruger blandt andet dobbelte integraler til at finde sandsynligheder for sandsynlighedsfunktioner i flere variable. Sikkert også en masse andet...

Svar #4
13. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Det passer ikke. Man kan godt bruge double-integraler, når man skal beregne volume.

Svar #5
13. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Det haster !

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Så søg dog på Google! Det tog mig under 10 sekunder at finde en masse, så sæt i gang.

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Rettelse:

#3 --> #5

Svar #8
13. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Ja, men det er når der er flere variabler og hvornår er der så det?
Findes der 4-integraler?

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. marts 2007 af Madsst (Slettet)

#4 - ja det er jo det jeg skriver...
#8 Jeg kender kun til brugen af dobbeltintegraler ved sandsynlighedsfunktioner og kan derfor kun svarer herfor. Men ja, hvis man har en funktion i n variable og skal finde sandsynlighed for at P(X_n<=x_n) så er det et n-dobbelt integrale.

Svar #10
13. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#9
Du skrev jo #3 "Et dobbelt integrale er en volume, da et integrale er et areal." - Men kan du give et eksempel på et sted i sandsynlighedsregningen , hvor du bruger det?

Svar #11
13. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Sorry, #2 har skrevet forklaringen til mig.

Skriv et svar til: Forskel på integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.