Matematik
simpel ligning
13. marts 2007 af
PC KOPAT (Slettet)
hejsa allesammen!!
jeg ville lige opsummere emnet om ligninger,
men så støder jeg på nogeT som jeg ikk forstår. håber der er nogle der vil hælpe mig videre?
jeg vil løse ligningen:
2(x-1)+2=3-1/2x = 2x-2+2=3-1/2x = dertil forstår jeg
men så kommer det her: = 5/2x=3 = x=6/5
nogle der vil sige mig hvad der sker efter andet lighdstegn?
jeg ville lige opsummere emnet om ligninger,
men så støder jeg på nogeT som jeg ikk forstår. håber der er nogle der vil hælpe mig videre?
jeg vil løse ligningen:
2(x-1)+2=3-1/2x = 2x-2+2=3-1/2x = dertil forstår jeg
men så kommer det her: = 5/2x=3 = x=6/5
nogle der vil sige mig hvad der sker efter andet lighdstegn?
Svar #1
13. marts 2007 af Molle (Slettet)
Du skal passe på med dine lighedstegn. Lav ligningen på flere linjer, og/eller benyt "ens betydende med" (Går du i folkeskole, er det vist ok, hvis du bare skifter linje).
Jeg går ud fra ligningen hedder
2(x-1)+2=3-1/2x
2x-2+2=3-1/2x
2x = 3-1/2x
derefter lægger du 1/2x til på begge sider
2x+1/2x = 3
5/2x = 3 ( fordi 2+1/2 = 5/2 = 2,5)
Divideres med 5/2 på begge sider
x = 3/(5/2)
x = 6/5
Jeg går ud fra ligningen hedder
2(x-1)+2=3-1/2x
2x-2+2=3-1/2x
2x = 3-1/2x
derefter lægger du 1/2x til på begge sider
2x+1/2x = 3
5/2x = 3 ( fordi 2+1/2 = 5/2 = 2,5)
Divideres med 5/2 på begge sider
x = 3/(5/2)
x = 6/5
Svar #2
13. marts 2007 af PC KOPAT (Slettet)
mange tak skal du have ;-)
går nu ellers i gym :-S .Hah!
går nu ellers i gym :-S .Hah!
Skriv et svar til: simpel ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
