Matematik
Ligning
14. marts 2007 af
shafh (Slettet)
Hvad gør jeg galt med udregningerne af isolering af x:
y=2x+6
-2x=-y+6
x=-y+8
Altså resultatet skulle vel gerne blive x=y+8
Hvad er der galt? Meget gerne en kommentar til udregninger...
Flovt at jeg ikke kan finde ud af det :)
y=2x+6
-2x=-y+6
x=-y+8
Altså resultatet skulle vel gerne blive x=y+8
Hvad er der galt? Meget gerne en kommentar til udregninger...
Flovt at jeg ikke kan finde ud af det :)
Svar #2
14. marts 2007 af Sentinox (Slettet)
y=2x+6 <=> y -6 = 2*x <=> (y-6)/2 = x =>
x = y/2 - 3
Jeg ved ikke helt hvordan det er kommet frem til at dete skulle blive x = y+8, men det er i al fald ikke korrekt.
Husk endvidere at hvis du har at 2*x = y, da er x=y/2!
//Sentinox
x = y/2 - 3
Jeg ved ikke helt hvordan det er kommet frem til at dete skulle blive x = y+8, men det er i al fald ikke korrekt.
Husk endvidere at hvis du har at 2*x = y, da er x=y/2!
//Sentinox
Svar #3
14. marts 2007 af shafh (Slettet)
Tak :)
Ahh ja. Det med y+8 var helt galt. Var lidt sjuskede da jeg prøvede med at indsætte nogle tal for at teste...
Ahh ja. Det med y+8 var helt galt. Var lidt sjuskede da jeg prøvede med at indsætte nogle tal for at teste...
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
