Matematik
differentiering
14. marts 2007 af
Jorvik (Slettet)
Hej
Jeg skal til terminsprøve i matematik i morgen og har i den forbindelse siddet og regnet nogle opgaver for mig selv... Jeg har løst dem alle undtagen én, der irreterer mig grænseløst - nu er det jo også lang tid siden jeg har differentieret, men:
Gør rede for, at funktionen
f(x)=(2+3)*ln(2x+3)
er løsning til differentialligningen
f'(x)= ((2y)/(2x+3))+ 2
Jeg har prøvet at differentiere og får
f'(x) = 2ln(2x+3) + (2*(2x+3))/(2x+3)
men det er jo ikke det jeg skal få..! Hvad laver jeg dog galt??? please...
Jeg skal til terminsprøve i matematik i morgen og har i den forbindelse siddet og regnet nogle opgaver for mig selv... Jeg har løst dem alle undtagen én, der irreterer mig grænseløst - nu er det jo også lang tid siden jeg har differentieret, men:
Gør rede for, at funktionen
f(x)=(2+3)*ln(2x+3)
er løsning til differentialligningen
f'(x)= ((2y)/(2x+3))+ 2
Jeg har prøvet at differentiere og får
f'(x) = 2ln(2x+3) + (2*(2x+3))/(2x+3)
men det er jo ikke det jeg skal få..! Hvad laver jeg dog galt??? please...
Svar #1
14. marts 2007 af Waterhouse (Slettet)
Sikker på du mener f(x)=(2+3)*ln(2x+3)? I så fald har vi jo bare
f(x) = (2+3)*ln(2x+3) = 5*ln(2x+3)
og dermed
f'(x)=10/(2x+3)
f(x) = (2+3)*ln(2x+3) = 5*ln(2x+3)
og dermed
f'(x)=10/(2x+3)
Svar #2
14. marts 2007 af dnadan (Slettet)
#1 Ud fra hans opgave besvarelse, så ser det ud som om, han mener (2x+3)...
Så kan det være, at du kan hjælpe ham lidt igen:)
Så kan det være, at du kan hjælpe ham lidt igen:)
Skriv et svar til: differentiering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
