Kemi

mol

14. marts 2007 af RachelRamirez (Slettet)
Cu + Br2 => CuBr2

Cu = 30 gram
Br2 = 40 gram

Cu = 0,472 mol
Br2 = 0,25 mol

Hvordan ved jeg hvor mange mol der er af CuBr2?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2007 af mathon

af
Cu + Br2 --> CuBr2 kan læses

1 mol Cu reagerer med 1 mol Br2 under dannelse af 1 mol CuBr2

Svar #2
14. marts 2007 af RachelRamirez (Slettet)

Mange tak. Jeg skal nemlig finde hvor mange gram
kobber(II)bromid der dannes i reaktionen ovenfor? Hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2007 af mathon

Br2-en er den begrænsende reaktionskomponent (forefindes i underskud)

0,472 mol Cu VILLE kunne have reageret med 0,472 mol Br2.

Men nu er der kun 0,25 mol Br2 til stede, hvorfor

0,25 mol Cu reagerer med 0,25 mol Br2 under dannelse af 0,25 mol CuBr2

Svar #4
14. marts 2007 af RachelRamirez (Slettet)

TUSIND TAK!!!

Skriv et svar til: mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.