Kemi

mol

17. marts 2007 af shafh (Slettet)
Hej. Hvordan finder jeg ud af hvor mange g/mol H jeg har når jeg har 0.1 mol/l HCl.

Skal bruge det til at udregne dets pH værdi.
Nogen der kort kan forklare...

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2007 af mathon

HCl --> H+ + Cl- stærk syre med 10% ionisering

hvorfor 0,1 mol HCl danner 0,1mol H+ (og 0,1 mol Cl-)

den aktuelle brintionkoncentration
[H+]=0,1

pH = -log(0,1) = -1

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2007 af mathon

trykfejl

10% ionisering --> 100% ionisering

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2007 af mathon

det går godt i dag

pH = -log(0,1) = 1

Skriv et svar til: mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.