Matematik
opgave..
17. marts 2007 af
fukix154 (Slettet)
Hej, jeg er ved en opgave og jeg ved godt at jeg skal bruge d=b^2-4*ac, og derefter får jeg to løsninger fordi d er større end 0. men så skal jeg finde x=-b+-kvadrod d/2*a, men jeg får det forkerte resultat. så er der nogle som er hjælpsom. og svar mig hvad jeg gør forkert på den følgende opgave:
Givet f(x)=x^2+2x-8 og g(x)=-x^2-2x+8.
og så gør jeg
x^2+2x-8=-x^2-2x+8 <->
x^2+4x-16=0
a=1 b=4 c=-16
så har jeg beregnet Diskrimation:
4^2-4*1*(-16)=80
x1=(4+kvadrod(80))/2*1= 6,47?
x2=(4-kvadrod(80))/2*1= -2,47?
Løs ligningen f(x)=g(x)
vis venligst hvordan i du gør?
Tak for hjælpen :)
Givet f(x)=x^2+2x-8 og g(x)=-x^2-2x+8.
og så gør jeg
x^2+2x-8=-x^2-2x+8 <->
x^2+4x-16=0
a=1 b=4 c=-16
så har jeg beregnet Diskrimation:
4^2-4*1*(-16)=80
x1=(4+kvadrod(80))/2*1= 6,47?
x2=(4-kvadrod(80))/2*1= -2,47?
Løs ligningen f(x)=g(x)
vis venligst hvordan i du gør?
Tak for hjælpen :)
Skriv et svar til: opgave..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
