Matematik
kurveintegrale
18. marts 2007 af
cs (Slettet)
Hej vil høre om der er nogen der kan hjælpe med denne opgave.
Med D betegner vi det plane område givet ved
D= ((x,y)l 0 =< y =< 2-x^2)
Idet C betegner randen af D orienteret mod uret ønskes integralet
I=int(c) xy^2dx+xdy
bestemt.
Med D betegner vi det plane område givet ved
D= ((x,y)l 0 =< y =< 2-x^2)
Idet C betegner randen af D orienteret mod uret ønskes integralet
I=int(c) xy^2dx+xdy
bestemt.
Svar #1
19. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Reduktionssætningen for kurveintegral siger dig, at
\,ds=\int_a^bf(r(t))||r'(t)||,$)
hvor ||.|| betegner den Euklidiske norm. r(t) er parameterfremstillingen for kurven C. I det konkrete tilfælde er en parameterfremstilling let at finde, idet x sættes til t. Grænserne a og b på integralet svarer til det inteval, parameteren t skal ligge i, for at gennemløbe hele kurven.
Du må skrive igen, hvis du løber ind i konkrete problemer.
hvor ||.|| betegner den Euklidiske norm. r(t) er parameterfremstillingen for kurven C. I det konkrete tilfælde er en parameterfremstilling let at finde, idet x sættes til t. Grænserne a og b på integralet svarer til det inteval, parameteren t skal ligge i, for at gennemløbe hele kurven.
Du må skrive igen, hvis du løber ind i konkrete problemer.
Skriv et svar til: kurveintegrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
