Matematik
areal beregning (monster svær :)
20. marts 2007 af
madstriker (Slettet)
Har en opgave som er monster svær, så ville gåbe på at få noget hjælp :)
En funktion f er givet ved
f(x) = vx
Grafen for f, linjen med ligningen x = 3 samt koordinatsystemets førsteakse afgrænser en punktmængde M, der har et areal. (Jeg har med stamfunktioner beregnet det til 3,464)
Linjen med ligning y = c deler punktmængden M i to punktmængder, der har samme areal
Bestem c ???????
En funktion f er givet ved
f(x) = vx
Grafen for f, linjen med ligningen x = 3 samt koordinatsystemets førsteakse afgrænser en punktmængde M, der har et areal. (Jeg har med stamfunktioner beregnet det til 3,464)
Linjen med ligning y = c deler punktmængden M i to punktmængder, der har samme areal
Bestem c ???????
Svar #2
20. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Du har to linier
f1 som er y=3
f2 som er y=sqrt(x)
De to linier krydser hinanden i x=9
Arealet mellem de to linier er da:
Areal = F1(9) - F2(9)
Jeg får F1 til 3x og F2 til 2/3*x^(3/2)
Beregn nu arealet
Beregn hereefter Areal/2 og sæt dette ind i arealformlen, hvorefter du løser denne for x
f1 som er y=3
f2 som er y=sqrt(x)
De to linier krydser hinanden i x=9
Arealet mellem de to linier er da:
Areal = F1(9) - F2(9)
Jeg får F1 til 3x og F2 til 2/3*x^(3/2)
Beregn nu arealet
Beregn hereefter Areal/2 og sæt dette ind i arealformlen, hvorefter du løser denne for x
Svar #3
20. marts 2007 af me_strix (Slettet)
Du kan også løse S(sqt(x)-c)dx=sqt(3)
Hvor
b=3
a=c^2
Det er fordi f(c^2)=sqt(c^2)=c :-)
Du kan evt. tegne en graf.
3,464=2sqt(3)
Hvor
b=3
a=c^2
Det er fordi f(c^2)=sqt(c^2)=c :-)
Du kan evt. tegne en graf.
3,464=2sqt(3)
Skriv et svar til: areal beregning (monster svær :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
