Generelt

(DP) Rektangel

22. marts 2007 af DanielPetersen (Slettet)
Et rektangel kan opdeles i n ens kvadrater. Det samme rektangel kan også opdeles i n+76 ens kvadrater. Kan du bestemme n ?

God fornøjelse!

Svar #1
22. marts 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Er den også for svær? :)

Jeg håber, at der er en, som kan løse dem.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2007 af me_strix (Slettet)

19??

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2007 af me_strix (Slettet)

Jeg skifter lige mening til n=22 :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2007 af Shase (Slettet)

n = 4

Svar #5
23. marts 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Nej, det skal være højere..

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2007 af Katrine (Slettet)

n=76

Svar #7
23. marts 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#6
Nej desværre...

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. marts 2007 af Katrine (Slettet)

Æv, det gav ellers mening for mig ;-)

Svar #9
23. marts 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#8
Prøv den anden DP-opgave.
Den er ikke så svær ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. marts 2007 af me_strix (Slettet)

#0
Vil du give løsningen og fremgangsmåde??

Svar #11
27. marts 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#10
Ja, naturligvis:
ab=n og cd=n+76. a =ux og b= uy. c=vx og d = vy. Det er antallet af kvadrater i hver retning. Nu er 76 = (n+76)-n=cd-ab=xy(v^2 -u^2) =xy(v-u)(v+u). Da 76 = 2^2 *19 og da v-u og v+u er af samme paritet, må vi ha' xy=4 og v-u=1 og v+u=19. Derfor er u=9 og v=10 og vi får n=u^2 * xy=81*4=324.

Svar #12
22. juni 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#10 Er du med?

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. juni 2007 af Shase (Slettet)

Jeg tror ikke han sad og tænkte over den i 3 måneder og ventede på du skulle spørger :-D


Svar #14
26. juni 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#13 Det kunne da godt være.. :)

Skriv et svar til: (DP) Rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.