Kemi

PH blanding, HCl

24. marts 2007 af Was_Here (Slettet)
To opløsninger af saltsyre har pH på henholdsvis 4,0 og 6,0.

Der blandes lige store rumfang heraf i en beholder.

Beregn blandingens pH.

Jeg er gået lidt i stå her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Beregn den molære koncentration i hver af de to opløsninger. Herefter kan koncentrationen i den sammenblandende opløsning beregnes som gennemsnittet (da der er tale om lige store volumener, som blandes)
Sluttelig omregnes koncentationen til pH.

Da HCl er en stærk syre, er sammenhængen mellem koncentation og pH følgende:

pH = -log(C)

Svar #2
25. marts 2007 af Was_Here (Slettet)

Tusinde tak Champ!!

Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2012 af fiskejoe (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar 2012 af fiskejoe (Slettet)

når du regner den molære koncentration ud hvordan finder/ved du så hvad m er?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. februar 2012 af mathon

        [H3O+] = 10-pH M = 10-4 mol pr. liter

        [H3O+] = 10-6 mol pr. liter

2 liter indeholder (10-4 mol) + (10-6 mol) = 0,000101 mol

        [H3O+]blanding = (0,000101 mol) / (2 L) = 0,0000505 M

        pHblanding = -log(0,0000505) = 4,3


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. februar 2012 af fiskejoe (Slettet)

aaaaaaaaargh okay, TAK


Skriv et svar til: PH blanding, HCl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.