Matematik
skæring ml. cirkel og 2-aksen
25. marts 2007 af
hamlet (Slettet)
Hej. er gået lidt i stå med følgende opgave:
I et koordinatsystem er en cirkel bestemt ved ligningen x^2-2x+y^2+4y-12 = 0
Bestem radius og centrum.
Disse har jeg bestemt til c(1;-2) og r=4,123
Cirklens ligning kan så skrives: (x-1)^2+(y+2)^2 =4,123^2
Så spørges der;
Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og anden-aksen.
Hvordan beregner jeg dette??
På forhånd mange tak:)
I et koordinatsystem er en cirkel bestemt ved ligningen x^2-2x+y^2+4y-12 = 0
Bestem radius og centrum.
Disse har jeg bestemt til c(1;-2) og r=4,123
Cirklens ligning kan så skrives: (x-1)^2+(y+2)^2 =4,123^2
Så spørges der;
Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og anden-aksen.
Hvordan beregner jeg dette??
På forhånd mange tak:)
Svar #1
25. marts 2007 af sigmund (Slettet)
For skæring med 2. aksen må der gælde, at x=0. Så er det bare at isolere y, ikke sandt?
Skriv et svar til: skæring ml. cirkel og 2-aksen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
