Matematik
en funktion
26. marts 2007 af
barbie_girl (Slettet)
En funktion er givet ved
f(x)=x^2+1/x, x>0.
a) Bestem koordinatsættet til det punkt på grafen for f,hvor tangenthældninen er -3.
f'(x)=2x-1/x^2
2x-1/x^2=-3
x=-1 eller x=1/2
er koordinatsættet(o;1/2)??
Er rigtigt det jeg har lavet??
f(x)=x^2+1/x, x>0.
a) Bestem koordinatsættet til det punkt på grafen for f,hvor tangenthældninen er -3.
f'(x)=2x-1/x^2
2x-1/x^2=-3
x=-1 eller x=1/2
er koordinatsættet(o;1/2)??
Er rigtigt det jeg har lavet??
Svar #1
26. marts 2007 af dnadan (Slettet)
Indsæt dine fundne x-værdier i funktionen, hvormed du nu kender dine to punkter...
Skriv et svar til: en funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
