Kemi
kemisk ligevægt
27. marts 2007 af
mini_meal (Slettet)
Hvordan løses dette?
Ren SO2Cl2(g) pumpes ind i en tom beholder ved høj temperatur.
Straks efter at SO2Cl2(g) er ledt ind i beholderen er partialtrykket for SO2Cl2(g) = 1 bar.
Herefter indstiller ligevægten sig. Kp = 4 bar, ved den anvendte temperatur.
Beregn partialtrykkene for SO2Cl2(g), SO2(g) og Cl2(g) når ligevægten har indstillet sig.
Ren SO2Cl2(g) pumpes ind i en tom beholder ved høj temperatur.
Straks efter at SO2Cl2(g) er ledt ind i beholderen er partialtrykket for SO2Cl2(g) = 1 bar.
Herefter indstiller ligevægten sig. Kp = 4 bar, ved den anvendte temperatur.
Beregn partialtrykkene for SO2Cl2(g), SO2(g) og Cl2(g) når ligevægten har indstillet sig.
Svar #1
27. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Opskriv reaktionen og beregn (med symboler) ligevægtskonstanten.
Find nu en sammenhæng mellem reduktionen af SO2Cl2 trykket og forøgelsen af SO2 og Cl2 trykket.
Hvis du nu kalder ændringen i SO2Cl2 trykket for X, så ved du, at ved ligevægt er trykket af SO2Cl2 = 1-X.
Find på tilsvarende vis tryk for SO2 og Cl2 og løsningningen for X.
Find nu en sammenhæng mellem reduktionen af SO2Cl2 trykket og forøgelsen af SO2 og Cl2 trykket.
Hvis du nu kalder ændringen i SO2Cl2 trykket for X, så ved du, at ved ligevægt er trykket af SO2Cl2 = 1-X.
Find på tilsvarende vis tryk for SO2 og Cl2 og løsningningen for X.
Svar #2
27. marts 2007 af mini_meal (Slettet)
Er det mulig du kunne uddybe det. Jeg for står det ikke rigtig :$
Svar #3
28. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Ligevægtskonstanten er givet ved:
K = P(SO2)* P(Cl2)/P(SO2Cl2)
Hvis trykket af SO2Cl2 = 1-X, skal du bare finde trykket af SO2 og Cl2 og udtrykke dem ved X.
Da K = 4 bar, får du følgende:
4 = P(SO2)* P(Cl2)/(1-X)
du skal selv finde P(SO2) og P(Cl2)
K = P(SO2)* P(Cl2)/P(SO2Cl2)
Hvis trykket af SO2Cl2 = 1-X, skal du bare finde trykket af SO2 og Cl2 og udtrykke dem ved X.
Da K = 4 bar, får du følgende:
4 = P(SO2)* P(Cl2)/(1-X)
du skal selv finde P(SO2) og P(Cl2)
Skriv et svar til: kemisk ligevægt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
