Matematik
Find løsningen
27. marts 2007 af
Hollywoodstar (Slettet)
Hej vil i gerne hjælpe mig med denne opgave?
f(x) = x*e^(-x)-x er løsningen til
dy/dx = e^(-x)-x-1-y
f(x) = x*e^(-x)-x er løsningen til
dy/dx = e^(-x)-x-1-y
Svar #1
27. marts 2007 af Sentinox (Slettet)
skal du vise at en funktion er løsning til en differentialligning, skal funktionen "passe" ind i differentialligningen.
Altså indsæt den fundne løsning i differentialligning, og se at du får det samme på højre og venstresiden. (husk at f(x)=y, og at f'(x) = dy/dx).
//Sentinox
Altså indsæt den fundne løsning i differentialligning, og se at du får det samme på højre og venstresiden. (husk at f(x)=y, og at f'(x) = dy/dx).
//Sentinox
Skriv et svar til: Find løsningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
