Matematik

tangent til ligning..

28. marts 2007 af sarah 2804 (Slettet)
hej

En funktion f er givet ced f(x)=-x^3+1,5x^2+6x-1.
hvordan bestmmer jeg ligning for tangenten t til grafen f .. punkter er P(3,f(3))

håber nogen kan hjælpe mig lidt på vej til de resterende spørgsmål..

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2007 af mathon


1) find f'(x)

2) beregn f'(3)

3) beregn f(3)

4) indsæt i den almene tangentligning:
y-f(xo) = f'(xo)(x-xo)

5) reducer ligningen til den cartesiske form
y = ax + b

Svar #2
28. marts 2007 af sarah 2804 (Slettet)

tak for modellen.. tusind tak..

Skriv et svar til: tangent til ligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.