Kemi
pH af opløsning.. HJÆLP pls
28. marts 2007 af
Jaaza (Slettet)
I en vandig opløsning af chlorsyrling er den akutuelle koncentration af HClO2=0,154 M og Cl02- = 0,040 M..
600 mL af denne opløsning tilsættes chlorit, således at koncentrationen af chlorit øges til 0,045 M. Herefter indstiller der sig en ligevægt. Det kan antages at opløsningens volumen ikke ændres.
Beregn pH for opøsningen ved 25 grader C, når ligevægten er indstillet..
Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?? Er virkelig på bar bund!!!
600 mL af denne opløsning tilsættes chlorit, således at koncentrationen af chlorit øges til 0,045 M. Herefter indstiller der sig en ligevægt. Det kan antages at opløsningens volumen ikke ændres.
Beregn pH for opøsningen ved 25 grader C, når ligevægten er indstillet..
Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?? Er virkelig på bar bund!!!
Svar #1
29. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Start med at beregne pH i opløsningen inden du tilsætter noget ved hjælp af bufferligningen.
Herefter tilsætter du X mol chlorit. For hver chlorit, der reagerer med vand (den kalder vi Y) dannes en OH- svarende til, at der fjernes en H+, der dannes ligeledes en chlorsyrling.
Derfor skal du opstille en beregning af ligevægtskonstanten, hvor du indskriver X og Y i udtrykket for konstanten. Du ved endvidere, at X-Y = 0,045 mol pr ltr.
Hvis nu A = chlorit, HA = chlorsyrling, så ved du, at
K = A*H/HA
A er efter tilsætning: 0,04+X-Y
HA er efter tilsætning: 0,154+Y
H efter tilsætning:H'-Y
H' er den oprindelige H+ koncentration.
Løs dette ligningssystem
Herefter tilsætter du X mol chlorit. For hver chlorit, der reagerer med vand (den kalder vi Y) dannes en OH- svarende til, at der fjernes en H+, der dannes ligeledes en chlorsyrling.
Derfor skal du opstille en beregning af ligevægtskonstanten, hvor du indskriver X og Y i udtrykket for konstanten. Du ved endvidere, at X-Y = 0,045 mol pr ltr.
Hvis nu A = chlorit, HA = chlorsyrling, så ved du, at
K = A*H/HA
A er efter tilsætning: 0,04+X-Y
HA er efter tilsætning: 0,154+Y
H efter tilsætning:H'-Y
H' er den oprindelige H+ koncentration.
Løs dette ligningssystem
Skriv et svar til: pH af opløsning.. HJÆLP pls
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
