Matematik

blandet opg'er. har brug for hjælp?

28. marts 2007 af susa (Slettet)
hejsa..
her er 3 opgaver, som jeg håber nogen af jer lige vil kigge på, for har svært ved at løse dem..

1)
en lektion varer 45 minuter.
hvor stor en brøkdel af et døgn er det?
hvor mange procent af et døgn er det?


2)
anders, bente og christian skal dele 1520kr, så anders
får 150kr mere end bente og christian får 40kr mindre end anders.
hvor mange penge får de hver?


3)
en båndoptager til 2580 kr købes med 15% i udbetaling og resten i afdrag over 12 måneder med lige store afdrag pr. måned.
hvor meget skal betales pr. måned i afdrag?


håber nogen gider hjælpe.. og meget gerne forklare (:



Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2007 af Pelle89 (Slettet)

1) hvor mange minutter er der på et døgn ??? 24*60

45/24*60=din brøkdel,,, *100 = din procent

2)x+190+x+150+x=1520

3x=1180 => x=1180/3=393,33 får bente

så får anders 393,33+150
og christian 393,33+190




Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2007 af Pelle89 (Slettet)

(2580-((15/100)*2580))/12 :D ikke megen forklaring men sådan kan det jo gå så må du se om du kan forstå det :D

Svar #3
28. marts 2007 af susa (Slettet)

takk for hjælpen.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2007 af dnadan (Slettet)

1) Er forklaret

2)
Hvis vi nu kalder Bente for b, Anders for a og Chrstian for c, så fås det at:
a+b+c=1520
Det oplyses, at Anders får 150 mere end Bente, heraf må a=150+b
Det oplyses også, at Christian får 40kr mindre end anderes, heraf: c=a-40, hvor a=150+b, dette indsættes og der fås:
c=(150+b)-40=110+b

Nu indsættes det hele i den øverste ligning, hvormed der fås:
(150+b)+(b)+(110+b)=1520, denne løses og hermed kender du nu beløbet, som Bente vil få, herfra burde det ikke være svært at regne ud, hvor meget de andre skal have...

3) Radioen koster 2580, der skal betales 15% kontant ved afhentning. Hermed er der 85% tilbage af radioen, som skal betales ved månedelige betalinger. Hermed må de månedlige afdrag være: (2580*0,85)/12

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2011 af FatmaTarhan (Slettet)

A+B+C =1520 kr.

Ander= X

Bente = X-150

Christian = X-40

 Ligning:

X+X-150+X-40 = 1520

X gange X + X = 1520 + 1520 + 40

3X =1710

Anders får: 1710 : 3 = 570 kr. (X = 570 kr)

Bente får: 1570 - 150 = 420 kr.

Christian får: 570 - 40 Kr = 5330 kr..


Skriv et svar til: blandet opg'er. har brug for hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.