Kemi
Aktuel konc. af [Ag+]
04. april 2007 af
Jelly (Slettet)
Ag+(aq) + 2NH3(aq) --> Ag(NH3)_2 (aq)
Sølvelektroden er tilsluttet voltmetrets positive indgang, mens referenceelektroden er tilsluttet den negative indgang. Referenceelektrodens elektrodepotential er 311mV.
1)
Beregn den aktuelle koncentration af sølvioner, når der er tilsat 14,5mL ammoniakvand.
Jeg ved at 14,5 mL: U_0/mv = 130 mV (aflæsning af graf)
Jeg ved at man skal bruge nernst ligning
nernst's lov er e=e*+0,0592log[Ag+]
(reduceret lidt med logaritmeregneregler)
og e*(Ag+ + e- --> Ag(s)) er 0,800V
Jeg har selv skrevet at:
0.130=0.800 - 0.0592*log( (1)/(x) )
når jeg isolere x så får jeg x= 2,07*10^11. Hvilket ser forkert ud.
Facit er at den aktuelle konc for Ag^+ er 0,2668 M ved 14,5 mL tilsat NH_3.
Hvad har jeg gjort galt.
Håber nogle kan hjælpe mig.
På forhånd tak!
Sølvelektroden er tilsluttet voltmetrets positive indgang, mens referenceelektroden er tilsluttet den negative indgang. Referenceelektrodens elektrodepotential er 311mV.
1)
Beregn den aktuelle koncentration af sølvioner, når der er tilsat 14,5mL ammoniakvand.
Jeg ved at 14,5 mL: U_0/mv = 130 mV (aflæsning af graf)
Jeg ved at man skal bruge nernst ligning
nernst's lov er e=e*+0,0592log[Ag+]
(reduceret lidt med logaritmeregneregler)
og e*(Ag+ + e- --> Ag(s)) er 0,800V
Jeg har selv skrevet at:
0.130=0.800 - 0.0592*log( (1)/(x) )
når jeg isolere x så får jeg x= 2,07*10^11. Hvilket ser forkert ud.
Facit er at den aktuelle konc for Ag^+ er 0,2668 M ved 14,5 mL tilsat NH_3.
Hvad har jeg gjort galt.
Håber nogle kan hjælpe mig.
På forhånd tak!
Skriv et svar til: Aktuel konc. af [Ag+]
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
