Debat

global opvarmning

04. april 2007 af hansdenstore (Slettet)
Hej, jeg ville bare spørge, hvad synes I er bedst at studere i en globaliseret verden truet af global opvarmning? Det bedste råd jeg har fået af min studievejler er, at jeg burde læse noget nyttigt, for når vejrfænomenerne rigtig truer os vil det ingen nytte have at have studeret fransk litteraturhistorie...
Jeg mener også selv at man burde droppe sådanne trivielle studier og søge mod naturvidenskaben.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2007 af Peden (Slettet)

Med fare for at anspore til had: Der er aldrig nogen der har draget nytte af at have studeret frank litteraturhistorie.....

Lad nu være med at tro at jorden går under i morgen, for hvis den gjorde det, så kunne det ikke betale sig at tage en uddannelse i det hele taget.

Du skal se indad: Hvad interesserer dig? Teknik, handel, sprog, computere, noget andet? Du bør (/skal) også se på hvordan jobmulighederne er senere hen. Det er fint nok at "vælge med hjertet", men hvis man står med graden i fransk litteraturvidenskab i hånden sammen med 20 andre, og skal slås om ét eneste job indenfor faget, og 19 job som flaskedreng i netto, så er det ikke så fedt mere. Det er selvfølgeligt at sætte ting på spidse men du bør tænke over hvad du selv vil ende ud som.

..og det er ikke nemt at vælge, det er det ikke for nogen, sådan er livet :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2007 af vag (Slettet)

Naturvidenskab er mere oppe i tiden end nogensinde, og kun inden for få faggrupper er der arbejdsløshed. Bachelorer inden for området "De fysiske fag" har så godt som fuld beskæftigelse i dag.

Fag tæller almene fysikere, meteorologer, astronomer, geofysikere mv.

Der er mange nyttige ting udover naturvidenskab også (set fra mit synspunkt er statskundskab og sundhedsvidenskab også vigtigt, men det er jo en smagssag), men har man lysten og energien til naturvidenskab er det et næsten jobsikkert område, og så appellerer verden i dag til flere hænder, der har holdt kuglepennen i det naturvidenskablige fakultet.

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2007 af akadina (Slettet)

#0

Ja,god idé. Lad os droppe alle de ufornuftige studier, og alle kaste os over naturvidenskaben. Hvad skal vi med kunst og kultur? Hvorfor skulle vi dog læse romaner og digte, gå i biografen, i teateret eller til koncerter? Hvad skal vi med kunstmuséer? Og hvad med sporten? Hvor idiotisk er det ikke at løbe rundt efter en bold, og risikere at blive sparket over skinnebenet. Nej, lad os ene og alene hellige os naturvidenskaben, for selvfølgelig kan den stå alene, vi mennesker har da ikke brug for andet!!!

Fransk litteratur historie? Hvad skal vi med det? Hvad nytte har vi af Baudelaires opfordring til at vi skal beruse os i vin, poesi eller dyd?

Se engang:

Berus Jer!

"Det er Beruselsens Time!
For ikke at blive Tidens mishandlede Trælle,
saa berus jer; berus jer uafladeligt!
I Vin, i Poesi, i Dyd – som I vil."

Fra Baudelaires Parisisk Spleen

Totalt ubrugeligt!



Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2007 af allan_sim

#1.
Jeg tror da ikke, at Per Stig Møller vil være enig med dig... :-)

Skriv et svar til: global opvarmning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.