Matematik
Differentiering
05. april 2007 af
Emmee (Slettet)
Jeg har en funktion: Q = 100*K^1/2*L^2/3
Der skal jeg diff. og får Q'= 2/3*100*K^1/2*L^2/3-1
er den rigtig?
Jeg skal nu diff. videre på den og få Q''=
Men her er jeg altså gået i stå.
Håber meget på hjælp.
Mvh Mette
Der skal jeg diff. og får Q'= 2/3*100*K^1/2*L^2/3-1
er den rigtig?
Jeg skal nu diff. videre på den og få Q''=
Men her er jeg altså gået i stå.
Håber meget på hjælp.
Mvh Mette
Svar #1
05. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Hvis du mener
 = 100 \sqrt{k} l^{2/3} $)
som du skal differentiere med hensyn til L, er det korrekt, at
 = 100 \sqrt{k} \frac{2}{3} l^{2/3-1} = \frac{200}{3} \sqrt{k} l^{-1/3}} $)
For at finde
} $)
differentierer du bare på helt samme måde som før, idet alt andet end L^(-1/3) jo er konstanter.
Hvis du mener
som du skal differentiere med hensyn til L, er det korrekt, at
For at finde
differentierer du bare på helt samme måde som før, idet alt andet end L^(-1/3) jo er konstanter.
Svar #2
05. april 2007 af Emmee (Slettet)
Kan det passe det så bliver:
1/2*2/3*100*K^1/2-1*L^2/3-1
eller er det fuldstændig volapyk?
1/2*2/3*100*K^1/2-1*L^2/3-1
eller er det fuldstændig volapyk?
Svar #4
15. april 2007 af hesselbak (Slettet)
det er først K som skal isoleres:
K=(Q/100*(L^2/3))^2
men hvordan dælen man så differentiere, det er jeg ikke klar over.. og kunne også rigtig godt bruge noget hjælp!
K=(Q/100*(L^2/3))^2
men hvordan dælen man så differentiere, det er jeg ikke klar over.. og kunne også rigtig godt bruge noget hjælp!
Skriv et svar til: Differentiering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
