Matematik

analytisk plangeo

09. april 2007 af Niika (Slettet)
Hey..
Er der nogle der kan hjælpe mig med at løse følgende opgaver?

peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=36672

S ligger i 1. kvadrant. cos og sin er koordinaterne til retningsvinklen på enhedscirklen, dvs. at punktet Q's koordinater må være 18(cos v, sin v)

1000 tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

Den opgave har vi da lige haft i en anden tråd!

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2007 af Mimical (Slettet)

Jeps, min idé var at man kunne tegne en cirkel med radius 18 i punktet P, dvs. origo. På denne cirkel ligger punktet Q, der jo har en vinkel på 56,3 grader fra x-aksen.

Dermed har Q kordinaterne 18(cos v, sin v). I dette punkt tegnes en ny cirkel med radius 15 for at kortlægge hvor S kunne tænkes at befinde sig.

Endnu en cirkel med centrum i origo tegnes med radius 22,8. Der hvor de to cirkler skærer hinanden (det gør de to steder) kan stenen S ligge.

I den trekant de tre sten nu danner (der er to muligheder) findes centrum af den cirkel, der går gennem dem.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2007 af Mimical (Slettet)

I mine beregninger havner jeg lidt på dybt vand med komplekse tal. Så måske er der én med en anden indfaldsvinkel?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2007 af Mimical (Slettet)

Jeg har fundet en fejl i mine beregninger, så måske lader det sig gøre alligevel!

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2007 af Mimical (Slettet)

Næ, det gik ikke som håbet. Jeg har nok stirret mig lidt blind på opgaven.

Skriv et svar til: analytisk plangeo

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.