Matematik
Ligninger
10. april 2007 af
kroeyer89 (Slettet)
Hej allesammen!
Jeg har et problem med at løse to ligninger, de skal løses ved at bruge nul-reglen, vil ikke ikke nok prøve at hjælpe mig med dem.
Den første ligning:
2x^2 + 12x = 0
Den anden ligning:
0,5x^2 - 7x = 0
På forhånd tak :-)
Jeg har et problem med at løse to ligninger, de skal løses ved at bruge nul-reglen, vil ikke ikke nok prøve at hjælpe mig med dem.
Den første ligning:
2x^2 + 12x = 0
Den anden ligning:
0,5x^2 - 7x = 0
På forhånd tak :-)
Svar #1
10. april 2007 af Esbenps
Sætter du 2x uden for parantes i den første ligning får du 2x(x+6) = 0. Nulreglen siger, at hvis bare ét led i et produkt er 0, så vil hele produktet give 0. Hvad kan du nu sige om løsningerne til denne ligning? Hvad hvis fx x = 0?
Prøv selv med den anden...
Prøv selv med den anden...
Svar #2
10. april 2007 af Boxca (Slettet)
Du skal sætte x udenfor en paratens i hver af ligningerne.
Så det bliver x(2x+12)=0
Ud fra det kan du se at x=0 eller at 2x+12=0 (isoler x) for at ligningen er sand.
den anden ligning bliver: x(0,5x-7)=0. Ud fra den kan du se at x=0 eller at 0,5x-7=0 (isoler x) for at ligningen er sand.
Så det bliver x(2x+12)=0
Ud fra det kan du se at x=0 eller at 2x+12=0 (isoler x) for at ligningen er sand.
den anden ligning bliver: x(0,5x-7)=0. Ud fra den kan du se at x=0 eller at 0,5x-7=0 (isoler x) for at ligningen er sand.
Skriv et svar til: Ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
