Kemi
Hjælp til en opgave
10. april 2007 af
zuzu_dk (Slettet)
Jeg sidder og er meget forvirret over en kemiopgave til min fremlæggelse. Håber virkelig nogen vil hjælpe mig.
På et mindre fjernevarmeværk skal man fyre med en mængde brændsel, som giver en varmeafvigelse på 3,0*10^8kJ/døgn. Man antager, at man kan vælge mellem to brændsler, methan og pentadecan.
CH4(g) + 2O2(g) ? CO2(g) + 2H2O(g) ?Hm= -803kJ/mol
C15H32(I)+23O2(g)?15CO2(g) + 16H2O(g) ?Hm= -9090kJ/mol
Det vi skal finde ud af er, hvor mange mol reaktion man skal gennemføre pr. døgn, og hvor stor en stofmængde CO2 der dannes, hvis man fyrer med methan.
Det samme spørgsmål gælder for pentadecan.
På et mindre fjernevarmeværk skal man fyre med en mængde brændsel, som giver en varmeafvigelse på 3,0*10^8kJ/døgn. Man antager, at man kan vælge mellem to brændsler, methan og pentadecan.
CH4(g) + 2O2(g) ? CO2(g) + 2H2O(g) ?Hm= -803kJ/mol
C15H32(I)+23O2(g)?15CO2(g) + 16H2O(g) ?Hm= -9090kJ/mol
Det vi skal finde ud af er, hvor mange mol reaktion man skal gennemføre pr. døgn, og hvor stor en stofmængde CO2 der dannes, hvis man fyrer med methan.
Det samme spørgsmål gælder for pentadecan.
Svar #1
10. april 2007 af zuzu_dk (Slettet)
oki hehe altså de små spørgsmålstegn skal forestille at være en pil. og spørgsmålet ved Hm det er delta; altså den lille trekant
Svar #2
11. april 2007 af lyhnet (Slettet)
da der bruges 1 mol ch4 ved en afgivelse af 9090kj er stofmængnden af ch4:
n(ch4)=3,0*10^8kJ/døgn /-803kJ/mol = ....
samme gælder fro c15h32, blot med 9090
mht. co2....
ved methan: hver gang der forbrændes 1 mol ch4 dannes 1 mol co2 - da de begge har s.koefficienten 1
ved c15h32 dannes der 15 mol co2 for hver mol c15h32 der forbrændes...derfor er n(co2)=15 * n(c15h32)
n(ch4)=3,0*10^8kJ/døgn /-803kJ/mol = ....
samme gælder fro c15h32, blot med 9090
mht. co2....
ved methan: hver gang der forbrændes 1 mol ch4 dannes 1 mol co2 - da de begge har s.koefficienten 1
ved c15h32 dannes der 15 mol co2 for hver mol c15h32 der forbrændes...derfor er n(co2)=15 * n(c15h32)
Skriv et svar til: Hjælp til en opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
