Matematik
F´(x)
11. april 2007 af
juliegg (Slettet)
Hej er der en som kan hjælpe mig med denne funktion?? Jeg kan ikke finde ud af at differensere den.. :(
F(x)=9,4*sin(0,26*x+0,99)+17,0
F(x)=9,4*sin(0,26*x+0,99)+17,0
Svar #1
11. april 2007 af Benjamin. (Slettet)
Det er en sammensat funktion. Du kan starte med at definere funktionerne f og g som:
f(x) = sin(x)
g(x) = 0,26x + 0,99
Dermed får du:
F(x) = 9,4*f(g(x)) + 17,0
En sammensat funktion f(g(x)) differentieres efter regelen:
(f(g(x)))´ = f´(g(x))·g´(x)
Dvs. i dit tilfælde bliver det:
(f(g(x)))´ = (sin(0,26x+0,99))´ = cos(0,26+0,99)·0,26
Resten går jeg ud fra at du også kender til:
F´(x) = 2,444·cos(0,26+0,99)
f(x) = sin(x)
g(x) = 0,26x + 0,99
Dermed får du:
F(x) = 9,4*f(g(x)) + 17,0
En sammensat funktion f(g(x)) differentieres efter regelen:
(f(g(x)))´ = f´(g(x))·g´(x)
Dvs. i dit tilfælde bliver det:
(f(g(x)))´ = (sin(0,26x+0,99))´ = cos(0,26+0,99)·0,26
Resten går jeg ud fra at du også kender til:
F´(x) = 2,444·cos(0,26+0,99)
Svar #2
11. april 2007 af juliegg (Slettet)
hedder det ikke 2,444cos(0,26x+0,99)????? har du ikke glemt x??
Svar #3
11. april 2007 af Benjamin. (Slettet)
#2 Jo, det har du ret i. Det lader til at en tastefejl har passeret mig.
Skriv et svar til: F´(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
