Matematik

Graf og ligninger

11. april 2007 af julie_girly (Slettet)
Hjælp.
b) Løs ligningerne f(x) = 4 og f(x) = 1

Hvordan søren gør jeg det?

G(x) = -x^2-2x+2

og derefter skal jeg løse uligheden f(x)<= g(x)

Svar #1
11. april 2007 af julie_girly (Slettet)

Det skal lige siges, at jeg har en andengradsligning indtegnet på et stykke papir, som hører med til opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2007 af Mandelbrot (Slettet)

hmm.. Vil tro at du bare skal aflæse på grafen på papiret. Går ud fra at 2.gradsligningen på papiret er f(x).

Til opgaven: løs f(x)<= g(x).

Du kender G(x), og du ved at G'(x)=g(x). Altså skal du differentiere G(x) og indtegne den dit papir. Derved kan du aflæse hvornår g(x) er ligmed eller størrer end f(x).

Svar #3
11. april 2007 af julie_girly (Slettet)

Jamen hvor er det jeg skal aflæse det? på y eller x aksen?

Svar #4
11. april 2007 af julie_girly (Slettet)

Jeg har også indtegnet g(x) men jeg har jo ikke f(x)'s forskrift?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Hvis du læser det 2. mest populærer indlæg, vil du finde ud af at, y og f(x) næsten er det samme, og du kan godt tillade dig at sætte f(x)=y.

Dvs. f(x) måles ud af y-aksen. Du kan tegne to vandrette streger der henholdsvis har ligningen y=4 og y=1. Disse to ligninger skulle meget gerne skærer din graf på papiret [f(x)]. I skæringspunktet skal du så tegne en lodret streg, så den skærer x-aksen. Der den lodrette streg skærer x-aksen aflæser du værdien. Hvis værdien fx er 5 for y=4, er løsningen: f(5)=4.

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#4 Du behøver ikke f(x)'s forskrift. Du kan bare aflæse på på papiret.

Svar #7
11. april 2007 af julie_girly (Slettet)

Jamen hvad skal jeg aflæse, nu lyder jeg måske dum?
Uligheden vidste jeg ikke kunne aflæses?

Skriv et svar til: Graf og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.