Matematik

Hjaelp 9 : 3/7 = 21 ???

04. april 2004 af BenedikteB (Slettet)
9 : 3/7 = 21
Jeg forstaar det simpelhen ikke.
Er der nogen der kan hjaelpe mig?
Hvordan lyder regneregel til den sjovert, jeg faar det til 3/63?
jeg har praecis det samme problem med
3: (1/2 -1/3) = 18 ???
Her faer jeg det til 1/18.

Nu er der garanteret nogen der ude der doer af grin men jeg fatter det virkeligt ikke.

Please help
Knus
Benedikte


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

9/(3/7) = tallet 9 laves om til brøken 9/1

(9/1):(3/7) = når man dividerer en brøk med en brøk, ganger man med den reciprokke (dvs. man vender op og ned på den ene brøk)

(9/1)*(7/3) = når man ganger en brøk med en brøk, ganger man tæller med tæller og nævner med nævner

(9*7)/(1*3) = 63/3 = 21

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Det ser mere overskueligt ud, hvis man skriver brøkerne på papir med vandrette brøkstreger; men jeg tror dit problem kommer af, at du glemmer at vende op og ned på den ene brøk.

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2004 af starF (Slettet)

Regnereglen hedder, når man dividere med en brøk, så ganger man med det omvendt

9 : 3/7 eller 9/(3/7)

Du ganger med det omvendte:

9*7/3 = 63/3 = 21

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Det skrev jeg sådan set også. Oprindeligt hedder reglen "to brøker divideres ved at multiplicere den reciprokke brøk" og reciprok er fremmedord for omvendt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2004 af starF (Slettet)

3 : (1/2 -1/3) = 3 : (1/6) = 3*6/1 = 18

1. Du lægger det der står parantes samme ved at finde en fællesnævner for dem. Dernæst bruger du regnereglen, som i det andet stykke.

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2004 af Katrine (Slettet)

Du kan jo også bare sige 3/7 (=) 0,43

9/0.43 (=) 21

(=) er sådan ca tegnet hehe.

Skriv et svar til: Hjaelp 9 : 3/7 = 21 ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.