Matematik

areal v. bestemt integrale

12. april 2007 af Søren_P (Slettet)
hej..håber i kan hjælpe..har siddet med det i et godt stykke tid, her er problemet..

jeg har f(x) = sqrt(36-6x), denne graf danner med akserne et areal i første kvadrant. Jeg skal finde den værdi a, for x=a som deler arealet i to lige store dele.

jeg har prøvet via lommeregneren at finde arealet af hele punktmængden som giver 24, og så danne et integreale og sætte det lige 12:

a
S sqrt(36-6x)
0

men gø'r jeg dette ender jeg ude i noget være juks med 3.rode osv..

håber i vil hjælpe mig med at løse problemet..

på forhånd tak..!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Jeg er for doven til at læse hele indlægget, men

$">

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#1:
Glem $-tegnet i starten og alt fra og med ``<center>''.</center>

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2007 af Esbenps

Aahh, kan se, nogen har svaret i mellemtiden. Nå ja, jeg må bare være noget hurtigere :-)

Jeg får a = 2.220236850.

Svar #4
12. april 2007 af Søren_P (Slettet)

hmm..hvad betyder <center>..har ik lige det program du har lavet det i..</center>

Svar #5
12. april 2007 af Søren_P (Slettet)

Esbenps..hvordan har du gjort??..for jeg kan se at det er rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2007 af Esbenps

Jeg kørte en smule videre fra Dominik Haseks udtryk indtil der fremkom en klam tredjegradsligning. Så besluttede jeg mig for at lommeregneren var bedre til at regne videre derfra end jeg selv ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Eksakt fås vist (med forbehold at jeg er for træt, og bare skal sætte mig og heppe på mine Detroit Red Wings i stedet for)




#4:
Læs #2.

Svar #8
13. april 2007 af Søren_P (Slettet)

nu har jeg fundet ud af det..mange tak venner..:D

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

I kan da lige få alle mine mellemregninger, mens jeg sidder og ser ishockey færdigt.

Der gælder, at



Eftersom dette integral skal være lig med 12, og a skal være reel, er



Vi konkluderer, at


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. april 2007 af Benjamin. (Slettet)

#9 Hvorfor bruger du implikationstegn og ikke biimplikationstegn?

Skriv et svar til: areal v. bestemt integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.