Matematik
kugle
15. april 2007 af
sellew (Slettet)
Punktet P(4,5,-1) ligger på en kugle, der har centrum i C(1,-2,3)
HVordan bestemme jeg en ligning for kuglen? Er det bare at sætte punkterne ind i kuglens ligning?
tak
HVordan bestemme jeg en ligning for kuglen? Er det bare at sætte punkterne ind i kuglens ligning?
tak
Svar #2
15. april 2007 af atvære (Slettet)
Du kan bestemme ligning ved at kende dets centrum C(1,-2,3) og finde afstanden fra det punkt der ligger på kuglen P (4,5,-1) til kuglens centrum.
lPCl=((1-4)^2+(-2-5)^2+(3+1)^2)^(½)=((-3)^2+(-7)^2+4^2)^½=(9+49+16)^½=74^½
kuglens ligning bliver altså:
(x-1)^2+(y+2)^2+(z-3)^2=74^½
lPCl=((1-4)^2+(-2-5)^2+(3+1)^2)^(½)=((-3)^2+(-7)^2+4^2)^½=(9+49+16)^½=74^½
kuglens ligning bliver altså:
(x-1)^2+(y+2)^2+(z-3)^2=74^½
Skriv et svar til: kugle
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
