Matematik

parabel og en linje! skæring!

15. april 2007 af nadia0 (Slettet)
OPDATERING

Hvordan var det nu man regner sådanne opg: ?

En parabel er givet ved y=-x^2+4x-7 og en ret linje er givet ved y=-4x+3

Gör rede for at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter?

Mit bud:

er det sådan: -x^2+4x-7=-4x+3 <=> -x^2-4

hvilken formel skal jeg sætte den ind i?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2007 af bluegambler (Slettet)

hint: Prøv at sætte dem lig hinanden og løs x

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2007 af bluegambler (Slettet)

solve(-((x)^(2)) + 4*x - 7=-4*x + 3, x) = x=-( sqrt(6) - 4) or x= sqrt(6) + 4

så når der er to løsninger til dem når de er sat lig hinanden må de jo krydse 2 steder...

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2009 af afg-sonny (Slettet)

x=-( sqrt(6) - 4) .. hvor får du -4 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2010 af bluegambler (Slettet)

solve(-((x)^(2)) + 4*x - 7=-4.*x + 3, x)  => x=6.44949 or x=1.55051

Dette er de to x-koordinater hvori krydsningen finder sted, så skal du indsætte de to x-værdier enten i formlen for din linje eller for din andengrads ligning og så får du de tilsvarende y-koordinater og du har derved dine to punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2010 af mathon

skæring kræver
bl.a. identiske 2.koordinater
                                           -x2 + 4x - 7 = y = -4x + 3    
hvoraf
                                           -x2 + 4x - 7 = y = -4x + 3          som reduceres til

                                            x2 - 8x + 10 = 0

                                            x = 4 ± √(6)                             som indsat i y = -4x + 3
giver
                 for x = 4 - √(6)      y = 4√(6) - 13
                
                 for x = 4 + √(6)     y = -4√(6) - 13

dvs skæringspunkterne

                                            S1 = (4 - √(6);4√(6) - 13)  og  S2 = (4 + √(6);-4√(6) - 13)
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2010 af Kahdovp (Slettet)

hvad menes med tegnet ; imellem ligningerne for skæringspunkterne?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2010 af mathon

if you like better

                                            S1 = (4 - √(6) , 4√(6) - 13)  og  S2 = (4 + √(6) , -4√(6) - 13)
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2010 af Kahdovp (Slettet)

Super! Tak


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Jeg får 2±√6 og ikke 4


Skriv et svar til: parabel og en linje! skæring!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.