Matematik

Endnu en omskrivning!

16. april 2007 af pededrengen (Slettet)
Hejsa,

Nogle der kan hjælpe med med nedenstående omskrivning:


1- 10+p/10 <==>

1 - 1 - p/10

Hvor hedder det MINUS p/10

jeg ville tro det blev: PLUS p/10


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2007 af Riemann

Det giver ikke nogen mening.. det er jo ikke en ligning, men et enkelt udtryk...

Svar #2
16. april 2007 af pededrengen (Slettet)

Okay, prøver igen!


F(10+p) = (10 + p)(1 + 0,7(1- 10+p /10)) <==>

= (10 + p)(1 + 0,7(1 - 1 - p/10))




Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2007 af Riemann

Du kan dividere 10+p væk, så du får:

F(10+p) = (10 + p)(1 + 0,7(1- 10+p /10)) <==>
F = 1 + 0,7(1- 10+p /10)

Svar #4
16. april 2007 af pededrengen (Slettet)

Hvordan kommer man fra udtryk 1 til udtryk 2, hvis det præcist skal se sådanne ud???
undre mig stadig over ...1 - p/10


F(10+p) = (10 + p)(1 + 0,7(1- 10+p /10)) <==>

= (10 + p)(1 + 0,7(1 - 1 - p/10))


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2007 af Riemann

Nu forstår jeg dit problem...

0,7(1- 10+p /10) er IKKE lig 0,7(1 - 1 - p/10)

- så der er ikke noget mærkeligt i, at du ikke kan få det til at gå op

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#0
Hvis der står

1- (10+p)/10 <==>

1 - 1 - (p/10)

giver det mening..

fordi 1 - (10+p)/10 = 1 - ((10/10) + (p/10)) = 1-1-(10/p)

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2007 af Mandelbrot (Slettet)

I den nederste linje skulle self have stået:

1 - (10+p)/10 = 1 - ((10/10) + (p/10)) = 1-1-(p/10)

Svar #8
16. april 2007 af pededrengen (Slettet)

Okay,

...0,7(1- 10+p /10) <=>
...0,7(1 - 1 + p/10) <=>
...0,07p

er dette ikke mere rigtigt?


Svar #9
16. april 2007 af pededrengen (Slettet)

#6

Er det fordi du ophæver parentesen i:
1 - (1 + (p/10))
at plus ændres til minus??

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. april 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Ja.. Man ganger ind med -1, fordi der står minus udenfor parentesen.

Og en lille skønhedsting: Når du ikke ændre på det der står på henholdsvis venstre og højre side af lighedstegnet, skal du bare skrive "=" istedet for "<=>" :D

Svar #11
16. april 2007 af pededrengen (Slettet)

Okay!
Men hvis man nu valgte IKKE at gange (-1) ind i parentensen, så kunne man vel godt "bare" fjerne paranteserne og så ændre fortegn INDE I.

Altså 1 - 1 - (p/10)


Mener at huske at der er en "regneregl" der lyder sådanne!


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. april 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#11 Du har ret, men det er ikke en regneregel. Det er bare noget vrøvl man lærte i folkeskolen. Du kan kun ophæve parenteserne, hvis du ganger med -1. Det er fordi der står et usynligt 1-tal foran parentesen.

1 - 1 -1*(p/10)

Men igen, det giver jo det samme som det du skriver.

Skriv et svar til: Endnu en omskrivning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.