Fysik

Hjælp til opgave i orbit 3

17. april 2007 af Thug-Anel (Slettet)
Opg 3ø s.208

Mellem to parallelle metalplader er der en elektrisk spændingsforskel på 250V. Afstanden melle pladerne er 1,0 cm.
Beregn størrelsen af den acceleration, en elektron vil få i feltet mellem pladerne.

Håber der er nogen som har tid eller lyst til at hjælpe mig med denne opgave, da jeg har ligget syg de sidste 2 uger, er jeg kommet en smule bagud, og har ingen idde om hvordan jeg skal regne opgave.

Please hjælp.. ( Da det snart er tid til årskarakterer..)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2007 af mathon


kraftpåvirkningen af elektronen er lig feltstyrken gange ladningen

F = E*e = (U/d)*e, hvor E er feltstyrken og e er elementarladningen

hvoraf

m_e*a = (U/d)*e, hvor m_e er elektronmassen og a elektronens acceleration

og

a = [(U/d)*e]/m_e

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2007 af mathon

U er spændingsforskellen mellem pladerne!!!

Skriv et svar til: Hjælp til opgave i orbit 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.