Matematik

Hjælp til ligning

22. april 2007 af LeaBea (Slettet)
Jeg har brug for hjælp til denne ligning. Den er sikkert meget simpel, men er virkelig dårlig til det...

2*(e^-3x)+5 = 17

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2007 af Mariposa88 (Slettet)

2*(e^-3x)+5 = 17 <=>

(e^-3x)+5 = 8,5 <=>

e^-3x = 3,5 <=>

-3x = ln(3,5) <=>

x = ln(3,5)/(-3) eller bare x = -0,4175876562....

Svar #2
22. april 2007 af LeaBea (Slettet)

Tusind tak for hjælpen (:

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2007 af Mariposa88 (Slettet)

Vent, det er måske forkert... *regne efter*

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2007 af Mariposa88 (Slettet)

Ja, det var forkert. Jeg prøver lige igen:

2*(e^-3x)+5 = 17 <=>

2*(e^-3x) = 12 <=>

e^-3x = 6 <=>

-3x = ln(6) <=>

x = ln(6)/(-3) eller x = -0,597253....


Det gælder om at holde tungen lige i munden og få sat paranteserne de rigtige steder :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2007 af Bumster (Slettet)

tro det er forkert.. har lige smidt den ind på computeren og får:

x=-ln6/3


(tro din fejl ligger i, at du har divideret med 2, men gemt 5'tallet).

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2007 af Bumster (Slettet)

hov.. jeg er vist for langsom :D

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2007 af Mariposa88 (Slettet)

Min fejl lå i nogle forkerte parenteser. Men du har helt ret i, at det var forkert i hvert fald :)

Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.